Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκε ο 74χρονος συζυγοκτόνος – «Τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω»

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκε ο 74χρονος συζυγοκτόνος – «Τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω»

«Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους»

Το δρόμο για την φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 74χρονος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στην Αγία Βαρβάρα, αφού με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 74χρονος παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο περίπου τρεις ώρες ενώ κατέθεσε και απολογητικό υπόμνημα στο οποίο έδινε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στο φονικό. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή όσα είπε στους αστυνομικούς όπου παραδόθηκε.

Ο 74χρονος στην προανακριτική του απολογία αρνήθηκε πως έστησε καρτέρι θανάτου στην άτυχη γυναίκα έξω από το σπίτι της, αφού πρόθεσή του ήταν όπως ισχυρίζεται να «την φοβερίσει» και για το λόγο αυτό είχε μαζί του το «παλιό όπλο» που βρήκε όταν βοήθησε σε μια μετακόμιση και είχε στην κατοχή του οκτώ ολόκληρα χρόνια.

«Τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω πυροβόλησα μια ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου».

Ήταν η αντίδραση του, ισχυρίστηκε, όταν η εν διαστάσει σύζυγος του αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να του επιστρέψει τα κοσμήματα της αδελφής του και του μίλησε άσχημα.

«Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους», είπε στους αστυνομικούς και έκανε λόγο για οικονομικές διαφορές που αφορούσαν την πολυκατοικία στην Αγία Βαρβάρα αλλά και τα καθαριστήρια που διατηρούσε με το θύμα, με το οποίο ήταν μαζί περισσότερο από 40 χρόνια, ενδοοικογενειακή βία, εξωσυζυγικές σχέσεις και απαξιωτικές συμπεριφορές.

«Η συμπεριφορά της προς εμένα ήταν τελείως απαράδεκτη. Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη... Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια».