Ερέτρια: Προκλητικός ο δάσκαλος που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για ασέλγεια σε ανήλικη

Ερέτρια: Προκλητικός ο δάσκαλος που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για ασέλγεια σε ανήλικη

Αρχικά ανακάλεσε την ομολογία του - Παρουσιάστηκαν μάρτυρες υπεράσπισης που έπλεξαν το... εγκώμιο του 51χρονου

Απίστευτα γεγονότα εξελίχθηκαν σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου στη δίκη του πρώην υποδιευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια, με την οποία είχε συνάψει ερωτική σχέση! Η όλη ιστορία αποκαλύφθηκε από καθηγήτρια και μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία είχε ομολογήσει, ωστόσο στο δικαστήριο πήγε να κάνει το μαύρο-άσπρο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Όπως μετέδωσε το eviathema η απόφαση ήταν ομόφωνη για τον δάσκαλο, για τον οποίο οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του με περιπτύξεις με το παιδί.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ήταν προκλητικός και αρχικά ανακάλεσε την ομολογία του, ενώ αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας ρομαντικός! Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του…..υποστήριξε ότι κάποιος δόλιος τις «φύτεψε». Το ίδιο προκλητική ήταν και η στάση του δικηγόρου του, ο οποίος είπε ότι «Τα παιδιά πλέον προκαλούν αντιδράσεις αναβιβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα Social Media».

Το θράσος του δεν σταμάτησε εκεί και κατηγόρησε την ανήλικη:  «Ο Θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε». Τη μαθήτρια κατηγόρησε και η σύντροφος του καταδικασθέντος, η οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία.

Την ίδια απίστευτη προκλητικότητα έδειξαν και οι μάρτυρες υπεράσπισης, που ήταν ένας πρώην στρατιωτικός και η γυναίκα του, οι οποίοι δήλωσαν ότι πριν από χρόνια ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε μαθητή το παιδί τους και μίλησαν για έναν ηθικό άνθρωπο!

Παγωμάρα προκάλεσε ένας ακόμη μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι πλαστές.

Ο συνήγορος της οικογένειας κατηγορούμενου Γιάννης Καλαβρής δήλωσε αποκλειστικά στο eviathema.gr: «Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη σε δωδεκαετή κάθειρξη του κατηγορούμενου δασκάλου για ασελγείς πράξεις κατά ανήλικης μαθήτριας αποδίδοντας έτσι δικαιοσύνη για την ειδεχθή και αποτρόπαια αυτή πράξη ενός ανθρώπου που πολιτεία και γονείς του είχαν εμπιστευτεί κατά το παρελθόν την καλλιέργεια της ψυχής και του νου του θύματος».

Και πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο ότι το Δικαστήριο σήμερα δεν απέδωσε απλά και μόνο δικαιοσύνη, αλλά έδωσε ταυτόχρονα ικανοποίηση, ελπίδα δύναμη και κουράγιο στη μαθήτρια και τους γονείς της και την βεβαιότητα ότι τέτοιες πράξεις καταδικάζονται όταν υπάρχει θάρρος να αποκαλυφθούν εκεί όπου ανήκουν , στα σκοτάδια τους μακριά από την αγνότητα των παιδικών ψυχών . Η γενναιότητα και η ακεραιότητα της καθηγήτριας που αποκάλυψε το έγκλημα αυτό , η σοβαρότητα των διωκτικών αρχών, αλλά και το αίσθημα ευθύνης τακτικών Δικαστών και ενόρκων οδήγησαν στο να αποδοθεί θεωρώ ορθά η Δικαιοσύνη».