Εντυπωσιακές εικόνες από τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού στη διεθνή άσκηση «Adrion Livex 2021»

Εντυπωσιακές εικόνες από τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού στη διεθνή άσκηση «Adrion Livex 2021»

Έγινε στην Αδριατική Θάλασσα και συμμετείχαν μονάδες της Ελλάδας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου

Πολύ εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας σε άσκηση στην Αδριατική Θάλασσα. Τo ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ρουσσέν» του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε, από τις 30 Μαΐου έως και σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, στην πολυεθνική άσκηση «Adrion Livex 2021» στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση διοργανώθηκε από τη Σλοβενία. Σε αυτή συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας στελέχωσε το εν όρμω επιτελείο της άσκησης. Σήμερα, ο αρχιεπιστολέας του αρχηγείου στόλου αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών στον λιμένα του Κόπερ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο πλαίσιο της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, έρευνας και διάσωσης καθώς και θαλάσσιας αποτροπής.

Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες: 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...