Συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας και κέντρα διασκέδασης

Συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας και κέντρα διασκέδασης

Τα επόμενα μέτρα της διαδρομής προς την κανονικότητα

Τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών, αν και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές στη χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φαίνεται να παραπέμπονται για μετά τις 15 Ιουνίου.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε χθες, Πέμπτη (03/06) στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί μια επιπλέον ανάσα στον κόσμο και η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30 ή αν προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός να αρθεί εντελώς το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Παράλληλα, ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης. Χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο, υπάρχει πρόθεση τα κέντρα διασκέδασης να «ανάψουν φώτα» προς το τέλος του Ιουνίου. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, αναμένεται τότε να επιτραπεί η μουσική και σε όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά (π.χ. καφετέριες, εστίαση) που είναι ανοικτά.

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.