Το πλάνο της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Πότε τελειώνει οριστικά

Το πλάνο της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Πότε τελειώνει οριστικά

Σχεδιάζεται επέκταση του ωραρίου, αλλά όχι εκτεταμένη - Πότε θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης - Τι γίνεται με τη μουσική

Αν και έχουν απελευθερωθεί η μετακινήσεις σε όλη την χώρα, εντούτοις ακόμα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5 το πρωί κάθε ημέρας. Μάλιστα, όπως είπε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι 15 Ιουνίου. Το πλάνο, πάντως, της κυβέρνησης είναι να δοθεί μια επιπλέον ανάσα τον κόσμο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας για μισή ή μία ώρα επιπλέον.

Βεβαίως, όσοι έχουν καταστήματα διαμαρτύρονται, καθώς θεωρούν ότι τους κόβει τη δουλειά αυτός ο περιορισμός, τη στιγμή μάλιστα που ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού πηγαίνει καλά. Επίσης οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να έχουν υποβληθεί σε τεστ, αν δεν είναι ήδη εμβολιασμένοι, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος της διασποράς του ιού.

Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων την εστίαση, αντιδρούν και ζητούν επέκταση του ωραρίου, αλλά και να επιτραπεί η μουσική στα μαγαζιά τους. Μάλιστα, δεν τους άρεσε η ανακοίνωση ότι οι έλεγχοι των Αρχών θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha και πληροφορίες μέσα από την κυβέρνηση εξετάζεται το σενάριο η απαγόρευση κυκλοφορίας να σταματήσει από τις 15 Ιουνίου και μάλιστα άμεσα να επιτραπεί στον κόσμο να κυκλοφορεί μέχρι τις 1:30.

Τα κέντρα διασκέδασης

Για τα κέντρα διασκέδασης υπάρχει πρόθεση να πάρουν... μπροστά στο τέλος του Ιουνίου, καθώς αναμένεται αύξηση του τουρισμού, που αποτελεί και τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Είναι προφανές ότι εφόσον συμβεί αυτό θα επιτραπεί η μουσική και σε όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά (π.χ. καφετέριες, εστίαση) που είναι ανοικτά.