Καπραβέλος: «Καμπανάκι» για τον τουρισμό – «Το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει»

Καπραβέλος: «Καμπανάκι» για τον τουρισμό – «Το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει»

«Τα κρούσματα είναι μειωμένα, αλλά όχι λίγα. Υπάρχει διασπορά»

«Καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, με αφορμή την υπόθεση του ρώσου τουρίστα, ο οποίος παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (03/06) στον ΑΝΤ1, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει, χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάρκεια, τα κρούσματα είναι μειωμένα, αλλά όχι λίγα. Υπάρχει διασπορά».

Όσον αφορά στον τουρίστα που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ανέφερε ότι «πάει καλά», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι, σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς, θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη.

«Πρέπει και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί στην είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, για να μην έχουμε τη συντήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι και για να μην ανοίξουμε καμία πόρτα του τέταρτου κύματος τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο», υπογράμμισε.