Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Σταύρος Παπασταύρου

Υπόθεση Novartis: Νέα στοιχεία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Σταύρος Παπασταύρου

Έστρεψε τα βέλη του κατά συγκεκριμένων εισαγγελέων

Νέα στοιχεία φέρεται να εισέφερε ο Σταύρος Παπασταύρου καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος του με «κατασκευασμένα στοιχεία» και έστρεψε τα βέλη του κατά συγκεκριμένων εισαγγελέων τους οποίους κατηγόρησε για «κραυγαλέα, αλλεπάλληλα και συνειδητά ατοπήματα».

Ο Σταύρος Παπασταύρου φέρεται να κατέθεσε ότι στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, αλλά και ο Άγγελος Μεταξάς «έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος», και μέλη της ένας εκδότης, δυο δημοσιογράφοι και ένας δικηγόρος.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παπασταύρου στην κατάθεση του μίλησε για συναντήσεις που φέρεται να είχε ο Νίκος Παππάς με τον Σάμπυ Μιωνή στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Νέα Υόρκη και σε συνομιλίες στο πλαίσιο των οποίων ο πρώτος εμφανίζεται να δηλώνει ότι ο ίδιος "θα την πληρώσει λόγω της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία."