Απόπειρα αρπαγής 16χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Της έκανα φλερτ» δηλώνει ο 55χρονος

Απόπειρα αρπαγής 16χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Της έκανα φλερτ» δηλώνει ο 55χρονος

Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για απόπειρα παράνομης βίας και απειλή

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα δικαστεί αύριο 2 Ιουνίου, μετά την αναβολή σήμερα, η υπόθεση της απόπειρας αρπαγής 16χρονης μαθήτριας της Α΄ Λυκείου στις Συκεές Θεσσαλονίκης.

Η 16χρονη κοπέλα αναγνώρισε τον 55χρονο άνδρα, που της ζητούσε να μπει στο αυτοκίνητό του, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Λίγες ώρες μετά την αναγνώρισή του, ο 55χρονος που φέρεται να προσπάθησε να την απαγάγει, δήλωσε πως είναι καθηγητής Επαγγελματικού Λυκείου. Ο πατέρας του κοριτσιού περιέγραψε στο MEGA την στιγμή που η 16χρονη βρίσκεται αντιμέτωπο με τον 55χρονο. «”Μια χαρά είσαι 16 χρονών κουκλίτσα. Έλα να σε πάω εγώ στο σχολείο με το αυτοκίνητο”. Προχώρησε το παιδί να φύγει προς το σχολείο και σε ένα στενάκι μέσα την ακολούθησε με το αυτοκίνητο και την πίεσε για να μπει στο αυτοκίνητο λεκτικώς και πιο επιτακτικά. Το παιδί αρνήθηκε, γύρισε προς τα πίσω, έφυγε πάλι στον κεντρικό τον δρόμο και μπήκε στο καφέ που ήταν τα παιδιά εκεί, οι σερβιτόροι και με πήρε τηλέφωνο μετά να πάω να την πάρω» ανέφερε.

Η 16χρονη μαθήτρια είχε χάσει το λεωφορείο, που έπαιρνε για να πάει στο σχολείο της, πήρε ένα άλλο και κατέβηκε σε μια στάση, που δεν γνώριζε. Έτσι, μπήκε στο πρώτο μαγαζί που βρήκε μπροστά της, για να ρωτήσει πως θα φθάσει στον προορισμό της. Μέσα βρισκόταν ως πελάτης ο 55χρονος, που προθυμοποιήθηκε να την πάει εκείνος στο σχολείο με το αυτοκίνητό του, για να βρεθεί λίγο αργότερα, μετά την άρνησή της, ξανά μπροστά της.

Κάμερες ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψαν το πρόσωπό του. Αυτό το υλικό, η άμεση αντίδραση του κοριτσιού και των αστυνομικών, έφεραν αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστες ώρες. Στο πρόσωπό του αναγνωρίσαν και δυο 20χρονες, εκείνον που τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρχές Μαΐου στην περιοχή των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη.

Διαφορετική γνώμη έχει ο δικηγόρος του 55χρονου, ο οποίος χαρακτήρισε μιλώντας στο MEGA, τη συμπεριφορά που τρομοκράτησε το κορίτσι, ως «άγαρμπο φλερτ». Ο 55χρονος κατηγορείται για απόπειρα παράνομης βίας και απειλή.