Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται εάν κάποιος μαθητής κολλήσει κορονοϊό στις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται εάν κάποιος μαθητής κολλήσει κορονοϊό στις εξετάσεις

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν οι μαθητές

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί της Τρίτης (01/06).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από δύο self test μέχρι το προσεχές Σάββατο. Το πρώτο θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει εάν το τεστ βγει θετικό

Εάν το τεστ βγει θετικό, θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος. «Ισχύει ό,τι ισχύει άμα νοσήσεις από οποιαδήποτε ασθένεια στις Πανελλαδικές. Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο», είπε η υπουργός Παιδείας. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους επιτηρητές, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τι απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων», η κ. Κεραμέως απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τι ακριβώς θέλει; Να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο με 1 στα 20; Στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Κάθε χρονιά που επιτρέπουμε να εγγράφεται κάποιος με βαθμό 1 στα 20 τον έχουμε κοροϊδέψει», είπε. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος.