Σύζυγος 44χρονης: Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση για το AstraZeneka

Σύζυγος 44χρονης: Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση για το AstraZeneka

«Η γυναίκα μου ήταν απόλυτα υγιής»

Αύριο θα πουν το τελευταίο αντίο, συγγενείς και φίλοι στην 44χρονη μητέρα τριών παιδιών, στις 4 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι στη Λοχριά Ρεθύμνου, τόπος καταγωγής της.

Η 44χρονη που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca έδινε τη δική της μάχη από τις 12 Μαΐου.

Ο σύζυγος της κ. Μάριος Κρυοβρυσανάκης σε γραπτή του ανακοίνωση, που δημοσιεύει το zarpanews.gr, με αφορμή τον θάνατο της συζύγου του, καταγγέλλει ουσιαστικά την πολιτεία.

Η ανακοίνωση:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το συνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια  μετά τον εμβολιασμό της με το astra zeneka.

Η γυναίκα μου πέθανε "τοις κείνων ρημασι πειθομενοι, ζωσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κρατους για  την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολιου της Astra zeneka  σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν  για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και εχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα  οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γινεται αναφορα σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να εχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του  με τα αποτελέσματα αυτά.  Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει  ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές  των νοσοκομείων του Βενιζελειου και του Παγνη.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους  και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Μάριος Κρυοβρυσανάκης»