Αγωνία για την 34χρονη από τον Πύργο που εμβολιάστηκε με AstraZeneca – «Χειρουργείο απελπισίας»

Αγωνία για την 34χρονη από τον Πύργο που εμβολιάστηκε με AstraZeneca – «Χειρουργείο απελπισίας»

Ήρεμη η χθεσινή νύχτα για την κοπέλα - Δίπλα της οι γονείς της

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση της 34χρονης από τον Πύργο, η οποία υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία το απόγευμα της Τετάρτης (26/05) μετά από τον εμβολιασμό της με το σκεύσμα της AstraZeneca.

Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου αρχικά είχε διακομισθεί. Όπως αναφέρει το patrisnews.com, η 34χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιματώματος και βρίσκεται στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή της.

Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η χθεσινή νύχτα ήταν ήρεμη για την 34χρονη, κάτι που δίνει αρκετές ελπίδες στους θεράποντες ιατρούς. Τώρα περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει η κοπέλα στη φαρμακευτική αγωγή που της δίνεται, προκειμένου να προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειές τους.

«Είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Είναι σε κώμα, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα», είχε δηλώσει ο διευθυντής ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου, Αθανάσιος Πρεκατέ.

«Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Κάπως έχει ελεγχθεί η κατάσταση, αλλά είναι σοβαρά», σημείωσε ο γιατρός.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ευθύνεται το εμβόλιο, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, πρέπει να γίνουν και άλλες εξετάσεις» υποστήριξε ο γιατρός.

Δίπλα της οι γονείς της

Δίπλα στην 34χρονη είναι φυσικά οι γονείς της, που αγωνιούν και προσεύχονται σύντομα να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να σταθεί γερή ξανά στα πόδια της.

Όσον αφορά ατα αίτια του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αυτά ακόμα διερευνώνται και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου μαζί με τον ΕΟΦ έχουν εκδώσει τη σχετική κίτρινη κάρτα και φυσικά γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό της κοπέλας με το AstraZeneca ή όχι.