Δύο ανήλικοι «άδειαζαν» σπίτια με την καθοδήγηση γυναίκας στη Βόρεια Ελλάδα

Δύο ανήλικοι «άδειαζαν» σπίτια με την καθοδήγηση γυναίκας στη Βόρεια Ελλάδα

Ενέχονται σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων με λεία συνολικής αξίας 27.450 ευρώ

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα για διακεκριμένες κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ημεδαπή και δύο ανήλικους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να επιβαίνουν ως οδηγός και συνοδηγός σε όχημα ιδιοκτησίας της ημεδαπής. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν καλά κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στον χώρο αποσκευών του οχήματος κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί νωρίτερα από διαμέρισμα σε περιοχή της Καβάλας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανήλικοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη συνδρομή και της ημεδαπής η οποία εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη, πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές από οικίες, κυρίως τις πρωινές ώρες, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο των οικιών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, με τη συνδρομή και των αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας, Εορδαίας και Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021 ενέχονται σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 27.450 ευρώ.

Συγκεκριμένα διέπραξαν:

- 3 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα σε περιοχές της Κοζάνης,
- 3 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από διαμερίσματα στην Καβάλα και
- 1 κλοπή από διαμέρισμα στην Κατερίνη.

Σε έρευνες στις οικίες των ανήλικων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, περίστροφο κρότου – αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης, μικροποσότητα κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.