Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Σοκαρισμένοι οι γονείς – «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Σοκαρισμένοι οι γονείς – «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Σοκάρουν τα μηνύματα - «Ό,τι έκανα, το έκανα για τη διαπαιδαγώγησή τους»

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς των μαθητριών του σχολείου όπου δίδασκε ο 48χρονος δάσκαλος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών της Ε' Δημοτικού. Ο 48χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν οι γονείς τριών ανήλικων κοριτσιών κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο εκπαιδευτικός έστελνε απρεπή μηνύματα στις μαθήτριες του μέσω skype και viber.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος δάσκαλος αντιμετωπίζει δυο αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το υπουργείο Παιδείας τον έθεσε σε αργία, ενώ έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση.

«Οι γυναίκες δεν είναι κομμάτι κρέας, δεν είναι σεξουαλικό όργανο»

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», είπε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας μαθήτριας από το δημοτικό σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής, όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός.

Όπως είπε, η κόρη του αναγνώρισε τον δάσκαλο, της είχε κάνει μάθημα. Τη ρώτησε αν έχει μιλήσει με τις φίλες της και τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε ακούσει τίποτα και ότι ήταν ένας πολύ καλός δάσκαλος. Ο πατέρας εξέφρασε ενστάσεις για το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στέλνοντας μήνυμα προς άλλους γονείς, ο πατέρας είπε πως έχει μάθει στην κόρη του, από το νηπιαγωγείο ακόμα, να μην φοβάται και να μην εκβιάζεται.

Υπενθυμίζοντας το περιστατικό με τον επιδειξία στη Νέα Σμύρνη, που παρενόχλησε κοπέλα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας της, επισήμανε πως «οι γυναίκες δεν είναι κομμάτι κρέας, δεν είναι σεξουαλικό όργανο» και ότι «μητέρα και παιδιά θέλουν σεβασμό και αγάπη».

«Είσαι όμορφη, αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου»

Σοκ προκαλούν τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε ο εκπαιδευτικός σε μαθήτριες Ε' Δημοτικού, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών τους.

Σύμφωνα με το MEGA, τα παρακάτω μηνύματα είναι μερικά από αυτά που οι μαθήτριες φέρεται να αποκάλυψαν στους γονείς τους:

Δάσκαλος: Αν ήμουν στην ηλικία σου δεν θα μου γλίτωνες, θα τα φτιάχναμε…

Μαθήτρια: Αλήθεια κύριε, με κάνετε και ντρέπομαι

Δάσκαλος: Την αλήθεια λέω, θα ήσουν το κορίτσι μου. Θα μπορούσαμε να είχαμε σχέση, μου αρέσεις πολύ. Θέλω να σου…

Άλλα μηνύματα τα οποία φέρεται να έστελνε ο 48χρονος είναι τα εξής:

  • «Είσαι όμορφη, αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου»
  • «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις»
  • «Έχεις πολύ όμορφα μάτια και είσαι έξυπνη»

Σύμφωνα με το Ανηλίκων που ασχολείται με την υπόθεση, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, ο δάσκαλος βρισκόταν στο πρώτο στάδιο, στο στάδιο, δηλαδή, που επιδίωκε να προσεγγίσει τα κορίτσια, καθώς η αποστολή των μηνυμάτων έγινε τις τελευταίες 10 ημέρες. Στο προσεχές διάστημα ο εκπαιδευτικός είναι πιθανό να πέρναγε στο επόμενο στάδιο, όποιο και αν ήταν αυτό.

«Ό,τι έκανα, το έκανα για τη διαπαιδαγώγησή τους»

Ο 48χρονος, ο οποίος διδάσκει στο εν λόγω σχολείο περισσότερο από 10 χρόνια, είναι και αυτός πατέρας δύο παιδιών ίδιας ηλικίας με τα παιδιά που τον καταγγέλλουν. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε στον ανακριτή τη διαδικτυακή τους «επαφή», αρνήθηκε ωστόσο, ότι τα μηνύματα που αντάλλασσαν είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

«Πράγματι μιλούσαμε. Τα κορίτσια ήταν αυτά που με προσέγγισαν. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία. Στις συνομιλίες μας ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να τους κάνω να ασχολούνται κυρίως με τα μαθήματά τους. Ένα από τα κορίτσια, ήθελε να δείχνει ότι είναι μεγαλύτερη. Μιλούσαμε όμως, μόνο για τα μαθήματα. Ό,τι έκανα, το έκανα για τη διαπαιδαγώγησή τους. Δεν έκανα τίποτα κρυφό. Το ήξεραν και οι γονείς των κοριτσιών ότι μιλούσαμε» ανέφερε στην κατάθεσή του ο δάσκαλος, όπως μεταδίδει το MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ο δάσκαλος ζητούσε από τις μαθήτριες να μην αναφέρουν πουθενά τις συνομιλίες τους, κυρίως σε άλλους συμμαθητές τους.