Σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτριες δημοτικού: Στο «μικροσκόπιο» το laptop και το κινητό του δασκάλου

Σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτριες δημοτικού: Στο «μικροσκόπιο» το laptop και το κινητό του δασκάλου

Οι αρχές εξετάζουν αν έχει στείλει μηνύματα και σε άλλα κοριτσάκια - Πέρα από τους περιοριστικούς όρους ο εκπαιδευτικός θα τεθεί και σε αργία

Μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος σε δημοτικό της Νοτιοανατολικής Αττικής που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες, ωστόσο η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται. Γι' αυτό και έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τα ηλεκτρονικά αντικείμενά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή το λάπτοπ, το τάμπλετ και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου.

Σκοπός τους είναι να εξετάσουν εάν ο 48χρονος δάσκαλος έχει στείλει και άλλα μηνύματα σε άλλα παιδιά εκτός από αυτά για τα οποία έχουν γίνει οι καταγγελίες κι να έχει υπάρξει στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο.

Οι επίμαχες συνομιλίες γίνονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω viber και skype, ενώ ο εκπαιδευτικός που έστελνε τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να έλεγε στα κορίτσια να μην αποκαλύψουν τις συνομιλίες τους.

Ο δάσκαλος και πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 ευρώ και υποστήριξε ότι απλά προσπαθούσε να τονώσει το ηθικό των τριών κοριτσιών. Διώκεται για κατάχρηση ανηλίκων από άτομο εμπιστοσύνης και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικων μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών.

Πέρα από τους περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος θα τεθεί και σε αργία, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι προφανές η δεδομένη αποφασιστικότητα των αρχών να διαλευκάνουν την υπόθεση και να φανεί μέχρι τέλους ποια είναι η αλήθεια.