Ελληνικές Αρχές: Δεν υπήρχε όπλο στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρόμαν Προτάσεβιτς

Ελληνικές Αρχές: Δεν υπήρχε όπλο στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρόμαν Προτάσεβιτς

Τίποτα μεμπτό για τον Έλληνα που επέβαινε στην πτήση

Aποκλείουν οι ελληνικές αρχές το ενδεχόμενο να υπήρχε όπλο μέσα στο αεροσκάφος της Ryanair που μετέφερε τον δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του skai.gr, οι ελληνικές αρχές ξεκαθαρίζουν πως αποκλείεται να υπήρχε όπλο στο αεροπλάνο, τονίζοντας ότι κι αν αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, ήταν προκειμένου το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Την ίδια ώρα, δεν εντοπίζεται τίποτα μεμπτό από τις ελληνικές υπηρεσίες για τον Έλληνα που επέβαινε στην πτήση.

Όπως προκύπτει ο εν λόγω άνδρας είναι ένας καθηγητής ο οποίος εργάζεται στην Ολλανδία.

Η παρουσία του έλληνα επιβάτη στην επίμαχη πτήση κινητοποίησε τις ελληνικές ειδικές υπηρεσίες οι οποίες εντούτοις έχουν καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα, ουδεμία σχέση με ξένες υπηρεσίες δεν έχουν κι οι άλλοι δύο άνδρες που όπως και ο καθηγητής αποβιβάστηκαν στο Μινσκ.

Υπενθυμίζεται πως η πτήση ξεκίνησε την Κυριακή (23/05) από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας αλλά υποχρεώθηκε σε προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, καταλήγοντας στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του.