Φωτιά στην Κορινθία: Νέα ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Στάχτη 55.000 στρέμματα

Φωτιά στην Κορινθία: Νέα ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Στάχτη 55.000 στρέμματα

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν να συγκρατήσουν την πύρινη λαίλαπα που κινείται προς τα Μέγαρα

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα στα Γεράνεια Όρη δίνουν για τρίτο βράδυ οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά τις αναζωπυρώσεις το απόγευμα της Παρασκευής της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας.

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η μάχη των επίγειων και εναέριων μέσων για την οριοθέτηση της φωτιάς. Οι αναζωπυρώσεις ωστόσο, ήταν συνεχείς και απολύτως επικίνδυνες, με τις φλόγες να απειλούν για τρίτη ημέρα ανθρώπους και σπίτια, αυτή τη φορά στο Χάνι Δερβένι και στην Κάτω Πευκενέα. Το μεσημέρι με τους ανέμους να υποχωρούν, φάνηκε να τίθεται υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ωστόσο, οι φλόγες κατέκαιγαν σε χαράδρα και αργά το απόγευμα η φωτιά πήρε και πάλη έκταση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος» και εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου θα δώσουν για τρίτο κατά σειρά βράδυ μάχη για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα ωστόσο η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης και δεκάδες σπίτια και αγροικίες. Το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναλύοντας τα δεδομένα του δορυφόρου, αποτύπωσαν σε διαδραστικό χάρτη την πορεία της πυρκαγιάς από το Σχίνο στα δυτικά, προς τα Μέγαρα ανατολικά.

Η φωτιά κινήθηκε σύμφωνα με τη φορά των ανέμων και όπως υπολογίστηκε η ακτίνα της από Δυτικά προς Ανατολικά προσεγγίζει τα 30 χλμ., ενώ από Βορρά προς Νότο τα 9 χλμ.