Θεσσαλονίκη: «Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα

Θεσσαλονίκη: «Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα

Εντατικοποιούνται από Δευτέρα οι έλεγχοι

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα σε επιχειρηματίες της εστίασης για αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους χώρους στη Θεσσαλονίκη, ενώ από Δευτέρα, 24 Μαΐου, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν μετά τα παράπονα των πολιτών και την αυτοψία που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα του κεντρικού δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» παραδέχτηκε πως τις δύο πρώτες εβδομάδες επανέναρξης της εστίασης με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού υπήρξαν «αρκετές υπερβολές» και προανήγγειλε, πέρα από τα πρόστιμα για όσους παραβατούν, ακόμη και αφαίρεση της άδειας ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

«Τις δύο πρώτες εβδομάδες υπήρξαν αρκετές υπερβολές. Δεν είμαστε κλεισμένοι σε μια γυάλα να μην βλέπουμε την πραγματικότητα. Κάναμε ελέγχους και συστάσεις στις υπερβολικές περιπτώσεις που ξεπερνούν κάθε όριο ακόμη και από τις επεκτάσεις της covid-19. Στους ελέγχους που έγιναν σε αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο, πέρα από τις προφορικές συστάσεις, έγιναν και 35 γραπτές. Οι 32 καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν στον επανέλεγχο, ενώ στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Αβαρλής τόνισε πως από την ερχόμενη Δευτέρα «η ανοχή σταματάει» και πρόσθεσε: «Θα είμαστε επίπονοι και επίμονοι στην εφαρμογή των μέτρων. Όποιοι δεν συμμορφώνονται θα τους επιβάλλονται πρόστιμα. Είναι μερικοί καταστηματάρχες που παραβατούν και χαλάνε όλη την εικόνα της πόλης, με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι κάτοικοι, δικαιολογημένα πολλές φορές, και να διαμαρτύρονται. Θα φτάσουμε μέχρι και στην αφαίρεση της άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, εάν κάποιοι δεν συμμορφωθούν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των «Φίλων του Ιστορικού Κέντρου», Άκης Λαζάρου, μιλώντας επίσης στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε πως αυτή τη στιγμή «επικρατεί ένα χάος» και «ορισμένα σημεία του κέντρου είναι αποκλεισμένα από τα τραπεζοκαθίσματα», συμπληρώνοντας πως για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «δεν φταίνε μόνο οι επιχειρηματίες αλλά και η διοίκηση του δήμου που δεν έχει βάλει φραγμούς».