Ελεύθερο το ζευγάρι που σκηνοθέτησε απαγωγή για να πάρει χρήματα από συγγενείς

Ελεύθερο το ζευγάρι που σκηνοθέτησε απαγωγή για να πάρει χρήματα από συγγενείς

Ο 31χρονος συνεργός απειλούσε ότι θα σκοτώσει το «θύμα»

Τελικά ομολόγησαν σκηνοθετημένη απαγωγή ο 31χρονος και η 36χρονη συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, για να αποσπάσουν χρήματα από τη θεία της γυναίκας, επειδή όπως ισχυρίστηκαν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, οι δύο κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, η μεν γυναίκα χωρίς περιοριστικούς όρους, ο δε άνδρας με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν τις πράξεις και ισχυρίστηκαν ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας. Το πρωί της 6ης Μαΐου, η θεία της 36χρονης κάλεσε το 100 και κατήγγειλε ότι άγνωστος έχει απαγάγει την ανιψιά της και ζητάει 3000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη αλλιώς θα τη σκοτώσει. Σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία.

Η ίδια μάρτυρας κατέθεσε ότι νωρίτερα ο γιός της δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από τον αριθμό της ξαδέλφης και υποτιθέμενης απαχθείσας που ζητούσε βοήθεια για την καταβολή των λύτρων. Στη συνέχεια της τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας (ο συγκατηγορούμενος) από το τηλέφωνο της 36χρονης και είπε στη θεία να καταθέσει τα 3000 ευρώ σε λογαριασμό της απαχθείσας στην τράπεζα, εκστομίζοντας απειλές για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Της έστειλε μάλιστα και μια φωτογραφία που απεικόνιζε την 36χρονη να κρατάει ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφο της. Τελικά οι συγγενείς κατέθεσαν περίπου 400 ευρώ γιατί είπαν ότι δεν είχαν άλλα χρήματα. Η 36χρονη υποτίθεται πως αφέθηκε ελεύθερη και στη συνέχεια εντοπίστηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Εξεταζόμενη από αστυνομικούς, ομολόγησε πως δεν είχε πέσει θύμα αρπαγής αλλά την είχε σκηνοθετήσει μαζί με το (συγκατηγορούμενο) φίλο της ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια.