Υπόθεση Novartis: Μήνυση και αγωγή κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Υπόθεση Novartis: Μήνυση και αγωγή κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Διεκδικεί αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό

Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή καταθέτοντας μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο επιχειρηματίας κατηγορεί τον πρώην υπουργό για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή τις δηλώσεις του τις οποίες χαρακτηρίζει «αήθεις και συκοφαντικές» μετά την κατάθεση του στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis.

O Σάμπυ Μιωνή σημειώνει σε ανακοίνωση του ότι με την αγωγή του η οποία στρέφεται κατά «των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν» διεκδικεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι αυτονόητο ότι μέσω αυτών των νομικών μου ενεργειών δεν αποζητώ τον πλουτισμό μου. Αποζητώ την δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμάς." τονίζει ο επιχειρηματίας και καταλήγει "Και επειδή πιστεύω ότι ακόμα και την απόλυτη κακία πρέπει να την μετατρέπουμε σε κάτι θετικό, δεσμεύομαι να δωρίσω το σύνολο των χρημάτων που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην Κιβωτό του Κόσμου».

Πώς απαντά ο Παπαγγελόπουλος

Με γραπτή δήλωση σχολίασε τη μήνυση και αγωγή σε βάρος του ο Δημήτρης Παπαγελόπουλος.

«Ο Σάμπυ Μιωνή τον Απρίλιο του 2019 ζήτησε με αγωγή του από τον κ. Μάκη Βορίδη, υπουργό της ΝΔ, 2,9 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση. Σήμερα ζητά από εμένα 5 εκατομμύρια ευρώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Το ερμηνεύω ως ποιοτική υπέροχη μου απέναντι στον κ. Βορίδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.