Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο: Ο επιχειρηματίας είχε υποδείξει τους δολοφόνους της συζύγου του

Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο: Ο επιχειρηματίας είχε υποδείξει τους δολοφόνους της συζύγου του

Για ολιγωρία των διωκτικών αρχών κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τους δολοφόνους του γνωστού επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, που τον εκτέλεσαν με καλάσνικοφ. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι εκτελεστές είχαν σκοτώσει και τη σύζυγό του και ο ίδιος τότε είχε γλιτώσει.

Όπως μετέδωσε το MEGA, τότε ο 58χρονος είχε κατονομάσει 8 πρόσωπα στην αστυνομία και τον εισαγγελέα, ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

«Από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο η έρευνα για τους δολοφόνους δεν έφερε αποτελέσματα ικανοποιητικά. Ο επιχειρηματίας πραγματοποιείσαι ιδιωτική έρευνα, συγκέντρωσε στοιχεία. Τελικά τον Δεκέμβριο του 2020, υποβάλλει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου πληρέστατο δικόγραφο μηνύσεως που κατονομάζει φυσικά πρόσωπα, ηθικούς αυτουργούς, φυσικούς αυτουργούς, άμεσους συνεργούς, που ενέχονταν στην δολοφονία της συζύγου του. Τα πρόσωπα που κατονομάζονται βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο νησί της Ζακύνθου, πλην όμως, κατονομάζει και πρόσωπα από την Αθήνα», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς.

Όπως είπε, στις 23 Απριλίου, λίγο πρι την δολοφονία του, ο 54χρονος επιχειρηματίας πήγε εκ νέου στην Αστυνομία «για να εκφράσει την αγωνία του, την ανησυχία για την εξέλιξη της ιστορίας. Και λίγες μέρες μετά, με τον ίδιο τρόπο που έχασε τη ζωή της η σύζυγός του, έχασε τη ζωή του ο ίδιος».

«Διατηρούμε σοβαρό παράπονο για την ολιγωρία των διωκτικών αρχών. Ο έλεγχος, η έρευνα εξαντλείται σε αλληλογραφία μεταξύ εισαγγελίας και διωκτικής αρχής. Εύχομαι η δολοφονία του επιχειρηματία να είναι η τελευταία δολοφονία σε ένα κρίκο ανεξιχνίαστων δολοφονιών των τελευταίων ετών» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.