Με το self test στο χέρι οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – Δείτε τις εικόνες

Με το self test στο χέρι οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – Δείτε τις εικόνες

Επέστρεψαν ξανά στις σχολικές αίθουσες

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Η επιστροφή τους στα θρανία γίνεται μόνο με βεβαίωση αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται, πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω.

Ακόμα, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος