Επέμβαση για αποτροπή συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο και εικόνες από την πλατεία Καλλιθέας

Επέμβαση για αποτροπή συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο και εικόνες από την πλατεία Καλλιθέας

Είχαν γίνει παράπονα από κατοίκους για την παρουσία πολλών νεαρών

Ειρηνική επέμβαση έκαναν σήμερα το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Καλλιθέας, στη Θεσσαλονίκη για την αποτροπή του συνωστισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έκαναν λόγο – μεταξύ άλλων – για βανδαλισμούς, πάρτι που ξεκινούσαν από τις απογευματινές ώρες και κρατούσαν ως τα ξημερώματα αλλά και έντονο συνωστισμό.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην πλατεία σε ώρα που υπήρχε ελάχιστος κόσμος, προκειμένου να αποτρέψουν τους νεαρούς να συγκεντρωθούν αργότερα. Οι κάτοικοι, φάνηκε ότι δέχτηκαν με ικανοποίηση τη δράση της αστυνομίας αφού, όπως καταγγέλλουν, έκαναν μερόνυχτα να κοιμηθούν από την φασαρία που υπήρχε καθημερινά και ελπίζουν ότι η ταλαιπωρία τους θα σταματήσει, όπως μετέδωσε το grtimes.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες η Πρωτοβουλία Κατοίκων πλατείας Καλλιθέας, καθημερινά συγκεντρώνονται από 200 έως ακόμη και 800 άτομα στην περιοχή «πίνοντας, σπάζοντας και ρημάζοντας» ότι έβρισκαν μπροστά τους. Ακόμα, τόνιζαν ότι τα άτομα άφηναν πίσω τους ένα «χάος» από σκουπίδια και ακαθαρσίες.