Οι όροι ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου – Ποιοι θα κάνουν self test

Οι όροι ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου – Ποιοι θα κάνουν self test

Όσοι πάνε από αύριο σε εστιατόριο, καφέ ή μπαρ θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 - Το αργότερο στις 23.00 πρέπει να επιστρέψουν σπίτια τους

Μετά απο πολύμηνη αποχή 6 μηνών από τις δραστηριότητες, τα καταστήματα εστίασης ανεβάζουν ρολά από αύριο 3 Μαΐου και πολύς κόσμος έχει προγραμματίσει να κάνει την πρώτη του έξοδο. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα λειτουργήσουν μόνο σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους και με ωράριο μέχρι τις 22:45 και μέχρι τώρα είναι γνωστό πως δεν θα έχουν μουσική, εκτός κι αν αλλάξει κάτι αργότερα...

Όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering κλπ, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο
  • φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
  • μη αναπαραγωγή μουσικής και

Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
  • Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
  • Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
  • Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
  • Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς όμως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων θα λειτουργήσουν μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Για τις μετακινήσεις προς τα καταστήματα εστίασης, οι πολίτες πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Το αργότερο μέχρι τις 23.00 θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, καθώς τότε ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...