Έτσι πηγαίνουμε στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα

Έτσι πηγαίνουμε στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα

Η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις - Το όριο των ατόμων - Η σύσταση για self test

Η αλλαγή νομού δεν επιτρέπεται το φετινό Πάσχα, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν διαδημοτικά και μέσα στα όρια της περιφέρειάς τους για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Στην Ελλάδα είθισται να γίνονται τραπέζια και να υπάρχει πολύ κόσμος στα σπίτια, όμως υπάρχει όριο ατόμων. Κατ' αρχάς όσοι θέλουν να μετακινηθούν εντός νομού θα πρέπει να στείλουν μήνυμα SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Επίσης επιτρέπονται δύο οικογένειες σε κάθε πασχαλινό τραπέζι με όριο ατόμων στα 9 εφόσον είναι εντός της οικίας, ενώ αν είμαι σε υπαίθριο χώρο τότε ο αριθμός μπορεί να φτάσει τα 12 άτομα.

Παράλληλα, από την Πολιτική Προστασία έχει γίνει η σύσταση να κάνει ο κόσμος self test, ώστε να είναι όλοι σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει κάποιος φορέας του ιού και έτσι όλοι θα μπορέσουν να ευχαριστηθούν τη γιορτή του Πάσχα χωρίς άγχος.

Ήδη από το πρωί της Κυριακής έχουν... στηθεί υπαίθριες ψησταριές και μπάρμπεκιου για το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.