Με κατάνυξη και μάσκες η Ακολουθία των Παθών στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο και εικόνες

Με κατάνυξη και μάσκες η Ακολουθία των Παθών στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο και εικόνες

Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις

Με αποστάσεις και φορώντας μάσκες προσέρχονται σήμερα στους ιερούς ναούς της Θεσσαλονίκης οι πιστοί, για την ακολουθία των Παθών, με την κορύφωση του Θείου δράματος.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes, στο εσωτερικό των Ιερών ναών βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών, όλοι φορώντας τις μάσκες τους, ενώ οι καρέκλες έχει προβλεφθεί και βρίσκονται σε απόσταση. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεθσημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, τη δίκη, τα βασανιστήρια, τη Σταύρωση.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

  •  Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
  • Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες: