Η Υρώ Μανέ καταγγέλλει καλλιτεχνικό διευθυντή για «αναίτια και προσβλητική συμπεριφορά»

Η Υρώ Μανέ καταγγέλλει καλλιτεχνικό διευθυντή για «αναίτια και προσβλητική συμπεριφορά»

Τι αναφέρει η ηθοποιός στην επιστολή κατά του Λευτέρη Γιοβανίδη

Την ανάρμοστη συμπεριφορά που φέρεται να δέχθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβανίδη, καταγγέλλει σε αναφορά που κατέθεσε η Υρώ Μανέ.

Η ηθοποιός, στην επιστολή – αναφορά που κατέθεσε, μέσω της δικηγόρου της Έλλης Ρούσσου, σημειώνει πως δέχθηκε: «αναίτια και προσβλητική συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια επίσημης επαγγελματικής συνάντησης που είχε με τον κ. Γιοβανίδη.

Η επαγγελματική συνάντηση στην οποία αναφέρεται η κ. Μανέ πραγματοποιήθηκε την 21η Απριλίου 2021 προκειμένου να συζητήσουν οι δυο πλευρές την υλοποίηση θεατρικής παράστασης την ερχόμενη θεατρική περίοδο με θέμα την Σφαγή της Χίου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, είχαν προηγηθεί άλλες δυο συναντήσεις κατά τις οποίες συζητήθηκε το ίδιο θέμα, χωρίς όμως να έχει λάβει η κ. Μανέ κάποια απάντηση.

Στην συνέχεια, η ηθοποιός απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΟΠΑΝ, κ. Ιωσήφ Βουράκη ο οποίος και μεσολάβησε και προγραμματίστηκε η συνάντηση με τον κ. Γιοβανίδη αλλά και τη βοηθό του κ. Καπράλου.

Η αρνητική διάθεση από πλευράς του κ. Γιοβανίδη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η κ. Μανέ ήταν εμφανής από την αρχή της συνάντησης με αποκορύφωμα μια «έκρηξη» την οποία φέρεται να είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

Μάλιστα η ηθοποιός σημειώνει στην ίδια αναφορά πως ο κ. Γιοβανίδης «εξεμάνη σαν ταύρος μαινόμενος».

«Δεν μπορείς να με παρακάμπτεις και να κλείνεις ραντεβού μέσω του προέδρου. Εγώ είμαι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και εγώ αποφασίζω τι θα γίνει» και «Εγώ είμαι καλλιτεχνικός διευθυντής θα μιλάω όπως θέλω, δεν θα μου υποδείξεις τον τρόπο εσύ, που με παρακάμπτεις και κανονίζεις ραντεβού με τον Πρόεδρο» είναι οι φράσεις που φέρεται να φώναξε ο κ. Γιοβανίδης σύμφωνα με την αναφορά.

«Εξαιτίας αυτού του σοβαρού γεγονότος αισθάνομαι υποχρεωμένη, απέναντι στον εαυτό μου και στους συναδέλφους μου να καταγγείλω την συμπεριφορά του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Λευτέρη Γιοβανίδη και την δηλητηριώδη αυτή κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του, που προσβάλλει όχι μόνο εμένα, αλλά όλο το Θέατρο και αποτελεί ευθεία παράβαση των στοιχειωδών αξιακών κανόνων της προστασίας της αξίας, της τιμής, της υπόληψης του επαγγέλματός μας καθώς και των καθηκόντων και του ρόλου που του έχει ανατεθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μανέ σημειώνοντας του λόγους που την οδήγησαν να προχωρήσει στην συγκεκριμένη καταγγελία.

Στο τέλος της αναφοράς της, η κ. Μανέ αναρωτιέται αν η συγκεκριμένη συμπεριφορά καθιστά μεμονωμένο γεγονός ή αν ο κ. Γιοβανίδης επιδεικνύει γενικότερα τέτοιες συμπεριφορές σε εργαζόμενους ή συνεργάτες του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.