Πότε υπολογίζεται να φύγει από τη ζωή μας το SMS – 39 δισ. για στήριξη της οικονομία

Πότε υπολογίζεται να φύγει από τη ζωή μας το SMS – 39 δισ. για στήριξη της οικονομία

Πέτσας: Και το Μάιο θα συνεχίσουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων

H κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενόψει του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου και της κατάργησης περιορισμού των ημερήσιων διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και της επανέναρξης της τουριστικής περιόδου από τις 15 του μηνός θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο συνεδρίασης της Επιτροπής Ειδικών.

Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα, το θέμα εξετάζεται, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε. 

«Τριάντα εννιά δισεκ. ευρώ έχουμε δώσει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Δανειστήκαμε 22 δισεκ. ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρευσαν 22 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» εξήγησε.

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, από τον Ιούνιο του 2019 έως το Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα 25,7 δισεκ. ευρώ ιδιωτικών καταθέσεων, άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης, έφυγαν ταυτόχρονα από τους ισολογισμούς των τραπεζών 28 δισεκ. ευρώ κόκκινα δάνεια. Υπάρχει ώριμο έδαφος για να ξαναρχίσουν να δίνουν οι τράπεζες ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να ωθήσουμε την οικονομία γρήγορα προς τα πάνω.

Και το Μάιο θα συνεχίσουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων διαβεβαίωσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για επαρκές δίχτυ προστασίας τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών.