Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ανέκαθεν Ανάσταση στις 9 το βράδυ

Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ανέκαθεν Ανάσταση στις 9 το βράδυ

Σε χωριά των Ιωαννίνων υπάρχει ένας ιερέας που πρέπει να προλάβει όλες τις εκκλησίες και ξεκινάει από νωρίς

Πολύ ντόρος έχει γίνει φέτος επειδή αποφασίστηκε να γίνει η Ανάσταση στις 21:00 σε όλη την Ελλάδα, λόγω του κορονοϊού. Γι' αυτό και όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό.

Θα γίνει με ανοιχτές εκκλησίες, υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους και λοιπό προσωπικό εντός του ναού αλλά και Ανάσταση στις 9 το βράδυ. Σκοπός είναι να εορταστεί το Πάσχα με όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα ασφαλείας γίνεται.

Και μπορεί να υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και συζητήσεις για την ώρα της Ανάστασης, αλλά για κάποιους κατοίκους αυτό είναι εδώ και χρόνια το απολύτως φυσιολογικό. Μιλάμε για τους κατοίκους μικρών ακριτικών χωριών του νομού Ιωαννίνων (αλλά και των υπόλοιπων νομών της Ηπείρου) που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν νωρίτερα Ανάσταση, όπως αναφέρει το ipeirotika.gr.

Ο λόγος είναι ότι ο ιερέας που κάνει τη λειτουργία αναλαμβάνει πολλά χωριά και έτσι για να μπορέσει να τα προλάβει ξεκινάει από νωρίς. Πράγμα που συμβαίνει και στον Επιτάφιο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου λιγοστοί κάτοικοι των χωριών του Πωγωνίου για παράδειγμα, έχουν κάνει Ανάσταση ακόμη και στις 8 – 8:30 το απόγευμα, πριν καν φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα!

Γι’ αυτούς, λοιπόν, που πολλές φορές έχουν θίξει το θέμα αυτό και στο παρελθόν, φέτος θα είναι μια Ανάσταση όπως οι άλλες…