«Καταπέλτης» η ιατροδικαστής για τον ψευτογιατρό – Του «χρεώνει» 12 ανθρωποκτονίες

«Καταπέλτης» η ιατροδικαστής για τον ψευτογιατρό – Του «χρεώνει» 12 ανθρωποκτονίες

Όπως αναφέρει, άλλους τους οδήγησε στο θάνατο και σε άλλους μείωσε το προσδόκιμο ζωής

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία στην πολύκροτη υπόθεση με τον προφυλακισμένο 47χρονο ψευτογιατρό, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με 12 ανθρωποκτονίες και 15 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

«Καταπέλτης» για την δράση του 47χρονου είναι και το πόρισμα της ιατροδικαστού, όπως ανέφερε ο τ/σ Open, η οποία κάνει λόγους για μαρτυρικούς θανάτους 12 εκ των ανθρώπων που έπεσαν στα δίχτυα του, πείθοντάς τους να σταματήσουν τις θεραπείες τους και χορηγώντας τους σκευάσματα, που τους οδήγησαν στον θάνατο. Παράλληλα, η δράση του συνδέεται με τη μείωση του προσδόκιμου της ζωής και της επιδείνωσης της κατάστασης των ασθενών του.

Χαρακτηριστικά, απόσπασμα από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αναφέρει: «Σκοπός του είναι να χειρουργηθούν οι ασθενείς, δήθεν για να γίνουν περιηπατιτικοί, αφού πρώτα τα τους έχουν διακόψει την θεραπεία. Οι μεν ασθενείς με κακοήθεια πεθαίνουν και όσοι ασθενείς με νεοπλασία επέζησαν, έχει επηρεαστεί το προσδόκιμο επιβίωσής τους και η ποιότητα της ζωής τους λόγω των μεταστάσεων που παρουσιάστηκαν από τη διακοπή της ιατρικής φροντίδας από τον ίδιο».

Θύματά του ήταν ακόμη και νέοι άνθρωποι αλλά και ανήλικα παιδιά αλλά και κακουργηματική απάτη που ξεπερνά τα 850.000 ευρώ.