Διαρρήκτες άδειασαν πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς που τους κατεδίωκαν

Διαρρήκτες άδειασαν πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς που τους κατεδίωκαν

Επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση με τη σύλληψη ενός εκ των δραστών

Στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη μαζί με συνεργούς του τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Απριλίου.

Οι δράστες διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Πεύκων, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ. Στην συνέχεια, με αυτοκίνητο που έκλεψαν από το Κορδελιό, μετέβησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο, όταν εντοπίστηκαν από το πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας.

Στη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, οι δράστες εμβόλισαν το περιπολικό και βγήκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ψεκάζοντας με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς και στην συνέχεια εκτοξεύοντάς τους στο αστυνομικό όχημα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν ξανά στο κλεμμένο όχημα, το οποίο ωστόσο προσέκρουσε σε δένδρο κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, το κλεμμένο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο 29χρονος συνελήφθη.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ που αποδόθηκε στην επιχείρηση από την οποία αφαιρέθηκε.