Μέλος σπείρας διαρρηκτών είχε αλλοιώσει τα αποτυπώματά του για να μην εντοπίζεται

Μέλος σπείρας διαρρηκτών είχε αλλοιώσει τα αποτυπώματά του για να μην εντοπίζεται

Η συμμορία Γεωργιανών διέπραττε κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Σπείρα Γεωργιανών που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν στην Ομόνοια και την Καλλιθέα τρεις άνδρες ηλικίας 32, 37 και 46 ετών και μία 24χρονη, μέλη της σπείρας διαρρηκτών. Οι δράστες, από τον περασμένο Φεβρουάριο, χρησιμοποιώντας τρία πολυτελή και μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα, πήγαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν την οικία - στόχο τους.

Μόλις την εντόπιζαν, κατόπτευαν το χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και αμέσως μετά με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίαζαν την κεντρική πόρτα και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας. Μέρος των κοσμημάτων και χρυσαφικών που έκλεβαν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο πολλά χρήματα.

Σημειώνεται ότι ένα από τα μέλη της σπείρας, με ηγετική θέση, προκειμένου να μην αφήνει τα ίχνη του και για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες δακτυλοσκοπικής ταυτοποίησής του, είχε προκαλέσει αλλοιώσεις σε αποτυπώματα δαχτύλων των χεριών, καθώς και της παλάμης του.

Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, κλειδαριών, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, αεροβόλο πιστόλι, τρία στιλέτα, 334 ναρκωτικά δισκία, υγρή μεθαδόνη βάρους 63,7 γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών από οικίες, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το ποσό των 200.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους.