Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου: Παράταση κυκλοφορίας μέχρι τις 22:30 την Ανάσταση

Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου: Παράταση κυκλοφορίας μέχρι τις 22:30 την Ανάσταση

Το πρόγραμμα των ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Θα δοθεί παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 22:30», ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος, αναφορικά με τη φετινή Ανάσταση,

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανέφερε ότι η Ανάσταση φέτος θα γίνει στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου, αποκαλύπτοντας ότι θα δοθεί παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Θα δοθεί παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 22:30. Εμείς από τον Αρχιεπίσκοπο το μάθαμε. Σε σύντομο χρόνο θα γίνει η θεία λειτουργία. Οι πιστοί μετά την Ανάσταση θα έχουν τον χρόνο να μεταλάβουν» είπε.

Από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα, στις 18:30.

Τη Μεγάλη Πέμπτη η ακολουθία θα γίνει στις 17:30 και τη Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο στις 18:00. Η περιφορά θα γίνει γύρω από τον ναό και μετά οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν έξω από τις εκκλησίες.

Για το ενδεχόμενο συνωστισμού από τους πιστούς, ο κ. Δικαιάκος είπε ότι «μπορούμε να ελέγξουμε τον αύλειο χώρο. Οι πιστοί θα πρέπει να βοηθήσουν το έργο των εθελοντών που θα τους καθοδηγούν».