Σοκάρει βίντεο-ντοκουμέντο με βασανιστήρια μεταναστών – Τους απειλούσαν με καυτό σίδερο

Σοκάρει βίντεο-ντοκουμέντο με βασανιστήρια μεταναστών – Τους απειλούσαν με καυτό σίδερο

Το βίντεο εστάλη στους γονείς τους, ώστε να δώσουν χρήματα για να τους απελευθερώσουν

Σοκαριστικό είναι το βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει το μαρτύριο που βίωναν δύο μετανάστες από το Αφγανιστάν, σε ένα διαμέρισμα στον Εύοσμο, το οποίο είχε μετατραπεί σε φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 21/4/2021 απολογούνται 13 μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, τα οποία φυλάκιζαν και βασάνιζαν μετανάστες, όπως φαίνεται σε συγκλονιστικό βίντεο που αποκάλυψε η ΕΡΤ3. Τα μέλη του κυκλώματος τους απειλούσαν ότι θα τους κάψουν με καυτό σίδερο ρούχων για να δώσουν οι συγγενείς τους χρήματα.

Οι σκηνές που προβάλλονται στο βίντεο παγώνουν. Οι δύο μετανάστες ουρλιάζουν, προσπαθώντας να προστατευτούν από τον μαινόμενο διακινητή που τους απειλεί με ένα καυτό σίδερο ρούχων. Είναι μόλις 16 και 21 χρόνων και τους κρατούν φυλακισμένους σε ένα παράπηγμα στον Δενδροπόταμο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Το βίντεο εστάλη στους γονείς τους, για να αναγκαστούν να δώσουν χρήματα και να απελευθερωθούν.

Οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια οδήγησαν τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στα ίχνη του κυκλώματος. Συνελήφθησαν 13 Πακιστανοί που κατηγορούνται ότι κανόνιζαν τη μεταφορά των μεταναστών μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου τους κρατούσαν, ώσπου οι συγγενείς τους να πληρώσουν το ποσό της διακίνησης. Στη συνέχεια, έπαιρναν και αλλά χρήματα για να τους προωθήσουν στην Ευρώπη.

Οι μετανάστες έπρεπε να πληρώσουν μέχρι 1.500 ευρώ ο καθένας. Στη δικογραφία αναφέρονται από τα μέσα Μαρτίου ως την περασμένη εβδομάδα, περισσότερες από δέκα τέτοιες περιπτώσεις, με συνολικά 148 μετανάστες και πρόσφυγες. Όλοι τους κρατούνταν με τη βία σε διαμερίσματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...