Δημοσκόπηση Open: Πώς κρίνουν οι πολίτες την διαχείριση της πανδημίας και το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Δημοσκόπηση Open: Πώς κρίνουν οι πολίτες την διαχείριση της πανδημίας και το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Τι λένε για τις μετακινήσεις το Πάσχα, τους εμβολιασμούς και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Την επιθυμία των πολιτών να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά και να επιτραπούν οι μετακινήσεις στο χωριό το Πάσχα, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τον τ/σ Open.

Οι ερωτηθέντες ωστόσο εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, καθώς στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 51% απαντά αρνητικά από 49% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στην τελευταία δημοσκόπηση, ενώ ικανοποιημένο δηλώνει το 40% και το 9% δεν απαντά.

Την ίδια ώρα, μειώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η εμπιστοσύνη των πολιτών στις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, καθώς το 64% πιστεύει ότι επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 20% απαντά ότι δεν επηρεάζονται και το 16% δεν απαντά.

Αντιθέτως, αυξάνεται η ικανοποίηση των πολιτών από το πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς το 55% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι του 51% στην αντίστοιχη ερώτηση στην τελευταία δημοσκόπηση, ενώ το 35% δηλώνει δυσαρεστημένο, από 38% στην τελευταία δημοσκόπηση και το 10% δεν απαντά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του να επιτραπούν οι μετακινήσεις και εκτός νομού το Πάσχα, με το 62% να απαντά θετικά, το 29% αρνητικά και το 9% να μην απαντά.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των Λυκείων με την υποχρεωτική χρήση self test, το 65% συμφωνεί, το 24% διαφωνεί και το 11% δεν απαντά.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό και όσων θεωρούν σωστό το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και μετακινήσεων, με το 81% να συμφωνεί, μόλις το 12% να διαφωνεί και το 7% να μην απαντά.

Την δυσαρέσκεια όμως των πολιτών συγκεντρώνει η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με το 56% να δηλώσει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση, το 32% ικανοποιημένο και το 12% να μην απαντά.

Όσον δε αφορά την κατάσταση με την εγκληματικότητα σε σύγκριση με 3 χρόνια πριν, το 36% απαντά ότι είναι χειρότερη, το 35% τα ίδια, το 23% ότι είναι καλύτερη και το 6% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση της Alco διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 12 έως τις 16 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα με δικαίωμα ψήφου.