Τι πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου όταν γυμνάζεσαι

Τι πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου όταν γυμνάζεσαι

Τι δείχνουν οι έρευνες για τα τρόφιμα που κάνουν αποτελεσματικότερη τη φυσική άσκηση

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμένεις υγιής και σε φόρμα, καθώς τα οφέλη της δεν εξαντλούνται μόνο στο σωματικό επίπεδο.

Και οι συμβουλές των ειδικών για αποτελεσματικότερη φυσική άσκηση δίνουν ακόμα περισσότερα κίνητρα για συχνή γυμναστική, πλήρως ενταγμένη στην καθημερινότητα.

Για να αποδώσει λοιπόν τα μέγιστα η γυμναστική, ό,τι πρόγραμμα κι αν έχουμε επιλέξει, είναι επιβεβλημένο τα γεύματά μας να συμπεριλαμβάνουν πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

Σύμφωνα με μελέτη του 2006 από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, δημοσιευμένη στην επιθεώρηση «British Journal Of Sports Medicine», πρωτεΐνες και καλά λιπαρά είναι σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά που διευκολύνουν όλους τους τύπους γυμναστικής.

Αν μάλιστα ο στόχος της γυμναστικής είναι η ενδυνάμωση, τότε η συμπερίληψη πρωτεΐνης και καλών λιπαρών οφείλει να εντάσσεται όχι μόνο στα βασικά γεύματα, αλλά και στα σνακ της ημέρας.

Δεν χρειάζεσαι πρωτεΐνη σε σκόνη για να δεις αποτελέσματα από τη φυσική άσκηση, μπορείς να την πάρεις και σε ικανές μάλιστα δόσεις από τρόφιμα με υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης…