Σαββατοκύριακο με κορονοπάρτι στις πλατείες – Γιατί δεν παρενέβη η ΕΛΑΣ

Σαββατοκύριακο με κορονοπάρτι στις πλατείες – Γιατί δεν παρενέβη η ΕΛΑΣ

Πάνω από 1.000 άτομα, DJ και ποτά στο χέρι

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν για ακόμη μια φορά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε πλατείες της Αθήνας, με εκατοντάδες νέους να διασκεδάζουν με μουσική και ένα ποτό στο χέρι, προκαλώντας προβληματισμό στους ειδικούς την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να «καλπάζει» στη χώρα.

Αναλυτικότερα, η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη γέμισε με κόσμο, σε ένα πάρτι με DJ, ποτά και εικόνες που σε τίποτα δε θυμίζουν lockdown. H πλατεία ήταν αδιάβατη, με τους παρευρισκόμενους να φτάνουν ακόμα και τα 1.000 άτομα, όπως μετέδωσε το MEGA .

Σταθμευμένα αυτοκίνητα στους τριγύρω δρόμους εμπόδιζαν την κυκλοφορία, ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο «κορονοπάρτι» δε φορούσαν μάσκες.

Αντίστοιχα πάρτι διοργανώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και στον Βόλο, αλλά και στη Ρόδο.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Για το θέμα μίλησε στο MEGA ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας: «Τις εικόνες αυτές τις είχαμε δει και στο πρώτο lockdown στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι είτε από κούραση, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα μέτρα, διοργανώνουν αυτά τα πάρτι στις πλατείες διαδικτυακά. Τα πάρτι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Είναι αδύνατο να φυλαχτούν οι δεκάδες πλατείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας», είπε ο κ. Ρήγας.

«Η πλατεία Βαρνάβα περιφρουρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όλες οι πλατείες. Ο αστυνομικός όπου διαταχθεί θα πάει, δε διαλέγει που θα πάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία, πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Αν τηρούσαμε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 θα έπρεπε να κοπούν 2.000 πρόστιμα στην πλατεία Αγία Γεωργίου. Δεν τηρούνται γενικά τα μέτρα, το δεύτερο lockdown, μόνο lockdown δεν ήταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είμαστε δεμένοι από τον λαιμό»

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο κόσμος, η νεολαία, δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Όταν μέσα στην πλατεία που υπάρχει συνωστισμός και έχει μετατραπεί σε κλαμπ υπάρχουν παιδιά 12χρονα, 14χρονα, μπαχαλάκηδες, ζευγάρια ακόμα και κάτοικοι, τι μπορεί να κάνει η Αστυνομία; Είμαστε δεμένοι από τον λαιμό».

Όπως είπε, οι πλατείες είναι πολλές και δεν μπορούν να αστυνομευτούν όλες με τον ίδιο τρόπο. «Το Παγκράτι έχει 12 πλατείες. Ξέρετε πόσες πλατείες, εν δυνάμει κλαμπ, υπάρχουν και μπορούν να μετατραπούν μέσα σε λίγες ώρες από τους επιτήδειους που βγάζουν χρήματα;», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Στα παράπονα πολιτών ότι την ώρα που στα κορονοπάρτι μαζεύονται χιλιάδες άνθρωποι, σε άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις κόβονται πρόστιμα από αστυνομικούς, ο κ. Μπαλάσκας ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές.