Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Με χιλιάδες άτομα στην Παραλία εμείς τους φταίμε;

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Με χιλιάδες άτομα στην Παραλία εμείς τους φταίμε;

Αντιτίθεται στην λειτουργία των καταστημάτων με click away 

Εντελώς αντίθετος είναι οπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης στην απόφαση λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης με click in shop και να συνεχίσουν να λειτουργούν με click away .

Την ώρα που ο εμπορικός κόσμος ήλπιζε να λειτουργήσει και στη Θεσσαλονίκη το μοντέλο της Αθήνας, με αγορές εντός (click in shop) στα εμπορικά καταστήματα, το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης θα εξακολουθεί να δουλεύει με click away.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, τονίζει στο GRTimes ότι πρόκειται για μία απόφαση «τραγική» ενώ χαρακτηρίζει το click away ως μία μέθοδο «αποτυχημένη». Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία απόφαση “ακατανόητη”, καθώς δεν έχει εντοπιστεί ποτέ ως σήμερα κρούσμα στα εμπορικά καταστήματα.

Αν το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός εκτός των καταστημάτων, να πάρουν στοχευμένα μέτρα
«Δεν είναι τα μαγαζιά μας υπερμεταδότες. Το λιανεμπόριο δεν έχει να κάνει με το ιικό φορτίο των πόλεων. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί. Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κρούσμα στα μαγαζιά μας. Γιατί μας εμπλέκουν; Τι σχέση έχουμε εμείς; Αν το πρόβλημά τους είναι ο συνωστισμός εκτός των καταστημάτων, ας πάρουν μέτρα που να στοχεύουν εκεί. Είναι δυνατόν για αυτό να μας κρατούν ουσιαστικά κλειστούς; Με 120.000 άτομα την Κυριακή στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, ευθυνόμαστε εμείς και οι δύο πελάτες που θα περιμένουν έξω από το μαγαζί μας;» διερωτάται.

Ο κ. Φιλιππίδης, τονίζει επίσης ότι οι προβλέψεις για λουκέτα δυστυχώς έπεσαν μέσα, καθώς «ήδη 17 εμπορικά καταστήματα στην Τσιμισκή έχουν κλείσει και δεν τα αγοράζει κανείς, ενώ 10 έχουν βάλει λουκέτο στον πρώτο εμπορικότερο και ακριβότερο δρόμο της χώρας, την Ερμού της Αθήνας».