Γαύδος: Αποδομείται ο ισχυρισμός για το χειρόφρενο – Αμφισβητεί τη στάση του οδηγού ο δικηγόρος

Γαύδος: Αποδομείται ο ισχυρισμός για το χειρόφρενο – Αμφισβητεί τη στάση του οδηγού ο δικηγόρος

«Αποκλείεται να τσούλησε το αυτοκίνητο»

Στις συνθήκες του συγκλονιστικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή της 27χρονης Κορίνας στη Γαύδο, αλλά και στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

«Η άτυχη Κορίνα δεν χάθηκε μόνο άδοξα, αλλά βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο αναμένοντας τα σωστικά συνεργεία», ανέφερε ο δικηγόρος το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στο MEGA.

«Αρχικά το πρώτο 24ωρο είχαμε υιοθετήσει την άποψη του οδηγού ο οποίος έλεγε ότι λύθηκε το χειρόφρενο και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Ο πραγματογνώμονας όμως αποφάσισε ότι υπήρχε δεύτερη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να τσούλησε το αυτοκίνητο. Αποδομείται ο ισχυρισμός του ότι υπήρχε χειρόφρενο», ανέφερε.

Ο κ. Σκαμπαρδώνης τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της εγκληματικής ενέργειας. «Μου δίνεται το έναυσμα να αμφισβητώ συνακόλουθα όλη τη θέση και τη στάση του οδηγού. Όλα αυτά με άλλα στοιχεία, και με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να ανέβει κάποιος τον γκρεμό χωρίς σκοινιά», τόνισε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Κορίνας, ωστόσο δεν απέκλεισε τίποτα.

«Δεν έχω καταλήξει σαν νομικός σε βέβαια διασταυρωμένα πορίσματα. Αναμένουμε και τις αιμοτολογικές εξετάσεις και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε μια έρευνα δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Όλο το υλικό και οι μαρτυρικές καταθέσεις θα αξιολογηθούν και θα συνεκτιμηθούν», κατέληξε ο ίδιος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...