Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «παιχνίδι» Europol και Interpol – Πώς διέφυγαν οι εκτελεστές

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «παιχνίδι» Europol και Interpol – Πώς διέφυγαν οι εκτελεστές

Τι ζήτησε η οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των εκτελεστών που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ την περασμένη Παρασκευή, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Όπως μετέδωσε το Star, έχουν δημιουργηθεί δίκτυα επικοινωνίας με τη Europol, την Interpol και τα πληροφοριακά δίκτυα. Σκοπός είναι να εντοπιστεί τυχόν συνεργασία για κάποια ονόματα ή πρόσωπα που έφυγαν από Γερμανία με ποινικό παρελθόν και ήρθαν στην Ελλάδα. Αυτό θα εξεταστεί αναζητώντας στοιχεία για τους εκτελεστές από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα.

Ερευνώνται, επίσης, οι άδειες που έχουν πάρει φυλακισμένοι που ήταν εκτός φυλακής λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, αφού σε κάποιες περιπτώσεις βγαίνουν, κάνουν μια παρανομία και επιστρέφουν ξανά στη φυλακή.

Πώς διέφυγαν οι εκτελεστές - Το πρόγραμμα με τον κωδικό I2

Σύμφωνα πάντα με το Star, οι αρχές φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τον τρόπο που διέφυγαν οι δύο δράστες από το σημείο της δολοφονίας. Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τούς έχουν εντοπίσει να διασχίζουν στενά πριν χαθούν στην Παραλιακή.

Αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες «έδωσαν» το δρομολόγιο της διαφυγής τους: από τη Γρανικού στην Καρυάτιδος και μετά στη Μεγίστης. Εκεί τους εντόπισε κάμερα ασφαλείας με τον εκτελεστή να κρατά μπροστά του ακόμα το όπλο.

Το drone του καναλιού κατέγραψε ακριβώς τη διαδρομή την ώρα που έγινε η στυγερή δολοφονία. Στις 14:20 το μεσημέρι καταγράφηκαν ελάχιστα αυτοκίνητα και εμπόδια, ενώ στους περαστικούς είναι βέβαιο ότι δε θα έκανε εντύπωση μία μηχανή τύπου Μπέβερλι 350 που περνούσε από το σημείο.

Όλα τα στοιχεία, καταθέσεις, βίντεο, κινητά τηλέφωνα και ευρήματα από τον τόπο της δολοφονίας εισάγονται αυτήν τη στιγμή σε ένα πρόγραμμα με τον κωδικό I2. Αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στο οργανωμένο έγκλημα αναμένεται να δώσει τους ρόλους των υπόπτων στο έγκλημα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Έκκληση να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί κάνει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Κραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται “σενάρια” για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...