Θεσσαλονίκη: Kατάληψη σε Λύκειο ως αντίδραση για τα self test – Ένταση μεταξύ μαθητών

Θεσσαλονίκη: Kατάληψη σε Λύκειο ως αντίδραση για τα self test – Ένταση μεταξύ μαθητών

Μητέρα μαθητή έκανε μήνυση στο σχολείο

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης σε λύκειο στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, όπου μαθητές που είναι αντίθετοι στα self test προχώρησαν σε κατάληψη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, αφορμή για την κατάληψη στάθηκε η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος τους δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου, ωστόσο, δεν συμμετέχουν στην κατάληψη στην οποία προχώρησε μικρή ομάδα μαθητών.

Μήνυση στο σχολείο από γονέα: Τα self test είναι αναξιόπιστα

Ως «αναξιόπιστα» χαρακτήρισε η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του 1ου Λυκείου Ευόσμου,, λόγω του ότι δεν άφησαν τον γιο της να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει το self test.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εν λόγω μητέρα ανέφερε ότι «βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του».

Η ίδια υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self test, ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός».

Ένταση μεταξύ μαθητών

Παράλληλα, δεν έλειψαν και στιγμές που η ατμόσφαιρα έγινε εκρηκτική στο σημείο, ενώ όλο και περισσότεροι μαθητές έφταναν. Οι συγκεντρωμένοι γονείς επιχείρησαν να τους εξηγήσουν το σκεπτικό τους κατά των self test, με εκείνους όμως να αντιδρούν και να ζητούν να κάνουν το μάθημά τους.

«Μάσκες φορούν μόνο οι εγκληματίες» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ένας γονέας όταν μαθητής του ζήτησε να φορέσει μάσκα.

Έξω από το σχολείο έφτασαν και γονείς άλλων μαθητών που αντέδρασαν στην προσπάθεια των ενηλίκων να μιλήσουν με τα παιδιά τους.

«Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε στα ανήλικα» τόνισε μία μητέρα, η οποία ήταν εμφανώς οργισμένη. «Έχει δικαίωμα η μητέρα του μαθητή να μην κάνει εκείνος self test και δεν έχει δικαίωμα του δικό μου παιδί να μην κάνει μάθημα;», διερωτήθηκε.

Τελικά, οι μαθητές κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν στο σχολικό ίδρυμα. Στη συνέχεια έφτασαν και οι καθηγητές για να αρχίσουν τα μαθήματα, όμως μετέδωσε το voria.gr.

Φωτογραφία: voria.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...