Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι δείχνει η μέθοδος εκτέλεσης – «Τα συμβόλαια θανάτου γίνονται μέσω dark web»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι δείχνει η μέθοδος εκτέλεσης – «Τα συμβόλαια θανάτου γίνονται μέσω dark web»

«Έχουμε να κάνουμε με κάτι που ακουμπά θεσμούς και θέματα δημοκρατίας»

Για μεθόδους εκτέλεσης «που είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του ’90, την εποχή του Σούφλα και του Δίπλα» μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, σχετικά με τη δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι σφαίρες που χτύπησαν τον Γιώργο ήταν επαγγελματικού τύπου. Συμπαγής, ενδεχομένως να διαπέρασαν το σώμα του Γιώργου και να καρφώθηκαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας».

«Οι έρευνες στρέφονται παντού. Ψάχνουμε και στις φυλακές. Ψάχνουμε να βρούμε το μηχανάκι. Για να εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά θα πρέπει κάπου να μεταφορτώθηκε. Το έγκλημα μας παραπέμπει σε οργανωμένο έγκλημα. Είδαμε μεθόδους που είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του ’90, την εποχή του Σούφλα και του Δίπλα. Ιδιαίτερα ο Σούφλας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής, εκτελούσε με τον ίδιο τρόπο. Έδινε τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Τα γεγονότα και η μεθοδολογία καταδεικνύουν δείχνουν συμβόλαιο θανάτου», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA,

«Τα συμβόλαια θανάτου εξελίχθηκαν»

Όπως είπε ο ίδιος, «τα συμβόλαια θανάτου εξελίχθηκαν. Γίνονται μέσω dark web, πληρώνονται σε bit coins. Συνήθως οι εκτελεστές είναι άνθρωποι από το ανατολικό μπλοκ. Έρχονται το κάνουν και φεύγουν», πρόσθεσε.

Σχετικά με την έρευνα στις φυλακές ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «ψάχνουμε για να κάνουμε μια αντιπαραβολή όσων έγραφε, έψαχνε και ήταν έτοιμος να αποκαλύψει ο Γιώργος Καραϊβάζ».

Παράλληλα, σχολίασε την έκταση της υπόθεσης, λέγοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης πήγε στον πρωθυπουργό, η πρόεδρος της ΕΕ τοποθετήθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Είναι πολύ ψηλά το θέμα. Εάν θα πήγαινε με τεχνολογικά μέσα το θέμα μέχρι το 8, τώρα θα πάει μέχρι το 20. Δεν είναι εσωτερική δουλειά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Έχουμε να κάνουμε με κάτι που ακουμπά θεσμούς και θέματα δημοκρατίας. Δεν είναι το ίδιο πράγμα η δολοφονία του Καραϊβάζ με τη δολοφονία του Βλαστού ή του Καλαποθαράκου».

Έτσι επιλέγονται οι εκτελεστές

Έντεκα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον Νίκο Καραγιαννακίδη. «Δεν έχει εξιχνιαστεί κανένα. Μόνο του Γιάννη Μακρή το 2018», ανέφερε.

«Οι εκτελεστές είναι πρόσωπα που επιλέγουν οι ηθικοί αυτουργοί και γνωρίζουν ότι είναι ευάλωτα στο οικογενειακό τους πλαίσιο. Φοβούνται για τα δικά τους μέλη οικογενείας. Αν πιαστούν δεν θα μιλήσουν», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να αποδώσουν καρπούς οι έρευνες.

Ακόμα, υπογράμμισε, ότι δεν είναι σίγουρο ότι εκτελεστές ήρθαν από το εξωτερικό. «Ίσως είναι φήμη που κυκλοφορεί, που μπορεί να τη διαδίδουν και οι ίδιες οι ομάδες της ελληνικής μαφίας».