Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ δύο αδέσποτες σφαίρες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ δύο αδέσποτες σφαίρες

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τους δράστες

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τους γείτονες του στον Άλιμο να ανακαλύπτουν σιγά-σιγά τα σημάδια της δολοφονικής ενέδρας.

Όπως μετέδωσε το Mega, σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 60 μέτρων από το σημείο όπου εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος, οι κάτοικοι εντόπισαν σημάδια από τουλάχιστον δύο σφαίρες, που δεν βρήκαν τον στόχο. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, χαρτογραφούν την διαδρομή διαφυγής των δύο δραστών.

Μετά την οδό Σακελαρίου, οι αδίστακτοι δολοφόνοι πέρασαν την οδό Άννινου όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και στάθηκαν στην οδό Μουλοπούλου, όπου βρίσκεται το παρκάκι, στο οποίο έστησαν καρτέρι στο θύμα τους. Μετά την δολοφονία, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με άνεση από τα στενά μέχρι την κεντρική λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Οι Αρχές φαίνεται να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να εξαφανίστηκαν μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Οι έρευνες για τους εκτελεστές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση, από τον τρόπο που κινήθηκαν οι δολοφόνοι, φαίνεται πως είναι γνώστες της περιοχής του Αλίμου. Αυτό το γεγονός απομακρύνει το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό. Επιπλέον, το να ερχόταν εκτελεστές από το εξωτερικό, θα ήταν παρακινδυνευμένο, αφού λόγω κορονοϊού όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα, καταγράφονται στις πύλες εισόδου και θα ήταν εύκολο να εντοπιστούν.

Τα δύο αυτά στοιχεία ενισχύουν την υποψία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε θύμα Ελλήνων και Αλβανών ποινικών, που διαμένουν στη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Άλλωστε, ο καταξιωμένος αστυνομικός συντάκτης είχε ασχοληθεί ενδελεχώς με το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και ενδεχομένως είχε ενοχλήσει κάποια από τα μεγάλα κεφάλια.

Ζητούμενο πλέον είναι ο εντοπισμός του δίκυκλου που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για τη μετάβασή τους στη δολοφονική ενέδρα και την διαφυγή τους από το σημείο. Όσο περνούν οι μέρες, ισχυροποιείται το σενάριο, είτε να το έχουν κρύψει σε κάποιο ιδιαίτερα ασφαλές σημείο, είτε να το έχουν αποσυναρμολογήσει. Έτσι, οι αστυνομικοί ρίχνουν το βάρος στη προσπάθεια ταυτοποίησής του, μέσω των αρχείων που διατηρούν αντιπροσωπείες και ασφαλιστικές εταιρείες.