Δολοφονία Καραϊβάζ: Μαρτυρίες για ύποπτο ζευγάρι στην περιοχή – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Μαρτυρίες για ύποπτο ζευγάρι στην περιοχή – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Τι δείχνουν οι κινήσεις των εκτελεστών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν το δρομολόγιο των δολοφόνων, το δίκτυο της Greek Mafia, το βιντεοληπτικό υλικό, όπως και τις μαρτυρίες από τον τόπο του εγκλήματος.

Η ΕΛΑΣ έχει στρέψει την προσοχή της σε πληρωμένους εκτελεστές που είχαν εντολή να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο, ενώ εξετάζουν την πιθανότητα να ειδοποιήθηκαν από συνεργούς τους, για την ώρα εμφάνισης του Γιώργου Καραϊβάζ στη γειτονιά του.

Οι μαρτυρίες για το ύποπτο ζευγάρι

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star, οι δύο εκτελεστές φέρονται να παραμόνευαν κινούμενοι επί ώρα με το μηχανάκι στην ευρύτερη περιοχή, για να μην προκαλέσουν υποψίες, περιμένοντας το σινιάλο που ίσως έγινε από ένα ζευγάρι, πρόσωπα άγνωστα στη γειτονιά.

Κατά τις πληροφορίες του Star, αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να στέκονται για αρκετά λεπτά απέναντι από το παρκάκι όπου στάθμευσε το αυτοκίνητό του ο άτυχος δημοσιογράφος. Ήταν στην οδό Σακελλαρίου, ένα κατηφορικό δρομάκι, και συνομιλούσαν. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η γυναίκα, που σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες φορούσε σκούφο στο κεφάλι και σκούρο σακάκι, έκανε μια τηλεφωνική κλήση και αμέσως μετά άρχισαν να κατηφορίζουν τον μονόδρομο με τα πόδια.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, από το ίδιο στενό, ανέβηκε ανάποδα το σκούτερ με τους δύο δολοφόνους. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε ήδη εμφανιστεί στη γειτονιά και έψαχνε να παρκάρει. Οι αστυνομικοί ψάχνουν να δουν εάν υπήρξε συνομιλία μεταξύ δύο κινητών τηλεφώνων από την ίδια Κυψέλη Κινητής Τηλεφωνίας, εκείνη τη στιγμή της Παρασκευής, 14:10 το μεσημέρι. Εάν, δηλαδή, η άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε και ειδοποίησε τους εκτελεστές οι οποίοι κινούνταν με το μηχανάκι περίπου 300 μέτρα μακριά, ποια είναι αυτά τα τηλέφωνα και κυρίως σε ποιους ανήκουν.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία

Παράλληλα, ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Από το οπτικό υλικό προκύπτει πως οι δύο δράστες γνώριζαν ακριβώς πού πηγαίνουν και σε ποιο σημείο έπρεπε να περιμένουν τον άτυχο δημοσιογράφο.

Έρευνες για το σκούτερ

Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό, προκύπτει ότι ο οδηγός της μηχανής και ο δράστης που πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ, χωρίστηκαν περίπου 2 χλμ. μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι όταν δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα, ο εκτελεστής μπήκε σε άλλο όχημα διαφυγής και ίσως άλλαξε και ρούχα, ενώ ο οδηγός της μηχανής πήγε να την εξαφανίσει. Δεν αποκλείεται τη μηχανή να την τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να την πέταξαν στη θάλασσα ή να την κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Μέχρι και 5 μέρες πριν τη δολοφονία είχε δηλωθεί διψήφιος αριθμός κλοπών σκούτερ και συγκεκριμένα μαύρων Beverly. Παράλληλα, ερευνώνται και οι ενοικιάσεις τέτοιων μηχανών. Ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τα βίντεο ο αριθμός κυκλοφορίας.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στη ζακέτα που φορούσε, έχει δεχτεί σφαίρα των εκτελεστών και επιχειρείται προσπάθεια ανάκτησης συνομιλιών ή πληροφοριών από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, που φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...