Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και για «εισαγόμενους» εκτελεστές

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και για «εισαγόμενους» εκτελεστές

Το κινητό του εκλιπόντα δημοσιογράφου έχει χτυπηθεί από σφαίρα - Οι αρχές έχουν χαρτογραφήσει τους σωματοτύπους των εκτελεστών

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα έχει αφήσει η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία-σοκ του Γιώργου Καραϊβάζ την Παρασκευή έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Τα δύο άτομα που πήραν μέρος στην εκτέλεσή του ήταν ψυχροί, αποφασισμένοι και επαγγελματίες. Με δέκα σφαίρες υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και η έρευνα συνεχίζεται με τους αξιωματικούς να μην αποκλείουν οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό. Πιστεύεται, ότι σε μια τέτοια περίπτωση αυτά τα άτομα μπορεί να ήρθαν από κάποια βαλκανική χώρα.

Οι δύο άνδρες, καταγράφηκαν σε οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και ταιριάζει με τις μαρτυρίες των αυτοπτών που πρόλαβαν να δουν τον εκτελεστή του Γιώργου Καραϊβάζ και τον συνεργό που τον περίμενε με τη μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ για να ολοκληρώσουν το σχέδιο διαφυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, ο εκτελεστής του γνωστού δημοσιογράφου, είναι ένας σωματώδης άνδρας ύψους 1.85-1.90 που φαίνεται να ζυγίσει περίπου 90-100 κιλά, αναφέρει το Mega. Μάλιστα, τονίζεται ότι φαίνεται αρκετά γυμνασμένος και την ώρα της εκτέλεσης του γνωστού δημοσιογράφου φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, ανοιχτό γκρι μπουφάν, χακί παντελόνι και γάντια.

Για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που μελετούν καρέ-καρέ το οπτικό υλικό πριν και μετά την δολοφονία που έχουν στα χέρια τους, οι δύο άνδρες δείχνουν σίγουροι ότι έχουν πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και ότι θα προλάβουν να εξαφανιστούν πριν τους καταδιώξει η αστυνομία.

Ο οδηγός του σκούτερ είναι ένας άνδρας ύψους 1.70-1.75 και βάρος περίπου 70-75 κιλά, πιο αδύνατος από τον εκτελεστή. Φορούσε άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζιν παντελόνι.

Επίσης οι αστυνομικοί «χτενίζουν» ακόμη την περιοχή που καλύπτει τη διαδρομή που διένυε ο Γιώργος Καραϊβάζ από την εργασία του ως το σπίτι του, αναζητώντας οπτικό υλικό μέχρι και τρεις ημέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ένα άλλο στοιχείο που προσπαθεί να διαλευκάνει η Ασφάλεια Αττικής είναι το κινητό του Καραϊβάζ, καθώς έχει χτυπηθεί από σφαίρα και προσπαθούν οι ειδικοί να ανακτήσουν τα δεδομένα από το τηλέφωνό του.