Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο φως το δρομολόγιο των εκτελεστών – Ο ρόλος του συνεργού

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο φως το δρομολόγιο των εκτελεστών – Ο ρόλος του συνεργού

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκεται ο εντοπισμός της μηχανής, αλλά και τα πιθανά λάθη που έκαναν οι δράστες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Οι αστυνομικοί του Tμήματος Διώξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής φαίνεται να έχουν σχηματίσει από το υλικό που έχουν συλλέξει, τουλάχιστον το δρομολόγιο της διαφυγής των δραστών, ενώ έχουν επεκτείνει την ακτίνα συλλογής του υλικού αυτού σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ακάλυπτους τους δύο δράστες της δολοφονικής ενέδρας.

Οι δράστες φαίνονται να κινούνται περιμετρικά του σημείου που είχαν προσχεδιάσει προκειμένου να σκοτώσουν τον γνωστό δημοσιογράφο, όπως δείχνει το υλικό που κυκλοφόρησε χθες. Από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό διαπιστώνουν επίσης ότι ο συνεπιβάτης- δολοφόνος φαίνεται να έχει ανάμεσα στα πόδια του το όπλο με τον σιγαστήρα που χρησιμοποίησε ακριβώς πίσω από τον οδηγό.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπάρχει κάποιος συνεργός που να ενημέρωσε τους δράστες για την ώρα αναχώρησης του Γιώργου Καραιβάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Δεν αποκλείεται βέβαια να κινήθηκαν και μόνοι τους καθώς κατόπιν παρακολούθησης μπορεί να είχαν βγάλει τον χρόνο της διαδρομής μέχρι το σπίτι του ή να είχαν κάνει και δοκιμές δολοφονίας και απόπειρες εξόντωσης του δημοσιογράφου τις προηγούμενες ημέρες γι αυτό οι αστυνομικοί ψάχνουν οπτικό υλικό ακόμα και 10 ημέρες πίσω.

Σημειώνεται πως η δολοφονία του Καραιβαζ παρουσιάζει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την δολοφονία που είχε συμβεί στο Πανόραμα της Βούλας τον Οκτώβριο του 2018 με στόχο έναν επιχειρηματία, τον Γιάννη Μακρή, όπου συνελήφθηκαν οι δράστες, δύο αδέρφια από την Βουλγαρία και ένας ακόμη συνεργός τους.

1
σχόλιο
  1. avatar Γιώργος Πλούσος

    Αυτό το άρθρο του Καραϊβάζ στο site του ίσως βοηθήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του. Αναφέρεται στον δολοφονημένο από το συνδικάτο του εγκλήματος Δημήτρη Καπέ, έναν αυτονομημένο νονό της νύχτας:
    http://www.bloko.gr/2020/07/blog-post_50.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...