Υπόθεση της Folli Follie: Εδώλιο για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και 18 κατηγορούμενους «δείχνει» η εισαγγελέας

Υπόθεση της Folli Follie:  Εδώλιο για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και 18 κατηγορούμενους «δείχνει» η εισαγγελέας

Η εισαγγελική πρόταση αριθμεί 616 σελίδες

Το δρόμο για το εδώλιο «δείχνει» στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και 18 πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, με πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας, Ελένη Μιχαλοπούλου.

Στην εισαγγελική πρόταση (1297/2021) που αριθμεί 616 σελίδες η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για συγκροτημένη και επιχειρησιακά δομημένη ομάδα με διαρκή δράση και εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 από τους αρχικά 31 κατηγορούμενους για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Μεταξύ αυτών, είναι ο άλλοτε στενός συνεργάτης της οικογένειας, CFO του Υποομίλου της FFG στην Ασία και τρεις Ασιάτες οι οποίοι καταζητούνται από τις ελληνικές αρχές. Για οκτώ κατηγορουμένους η εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή τους ενώ για δυο να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός με την πρόταση της ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη, για την υπόθεση των παραποιημένων οικονομικών ισολογισμών , τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών, ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο η εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί και για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η Καίτη Κουτσολιούτσου πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση της αγοράς, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος .

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, μέλη του ΔΣ της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες , Έλληνες και αλλοδαποί διοικούντες του υποομίλου της Ασίας η εισαγγελέας προτείνει, κατά περίπτωση, την παραπομπή τους για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. (ΜΠΕΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝ) με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ).»

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφασίσει με σχετικό βούλευμα.