Δημοσθένης Ταμπάκος: Λυπάμαι για τον πόνο που βίωσαν αθλητές και αθλήτριες

Δημοσθένης Ταμπάκος: Λυπάμαι για τον πόνο που βίωσαν αθλητές και αθλήτριες

Ο πρώην πρωταθλητής τα χαρακτήρισε, πάντως, «μεμονωμένα τα περιστατικά βίας»

Τη δική του άποψη για όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για τη βία στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής κατέθεσε ο πρώην αθλητής και Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος.

«Λυπάμαι για τον πόνο που βίωσαν αθλητές και αθλήτριες και οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό πρέπει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης», είπε ο Ταμπάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ3, για την κάθε μορφής βία στον αθλητισμό.
Όπως διευκρίνισε, υπήρχαν περιστατικά αυστηρότητας και βίας, κυρίως από τους γονείς των αθλητών, αλλά στα 35 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο και, με τους δεκάδες χιλιάδες αθλητές που πέρασαν από την ενόργανη γυμναστική μέσα σε αυτό το διάστημα, κάποια συστηματική κακοποίηση δεν έπεσε ποτέ στην αντίληψή του. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για στέρηση τροφής, στην οποία υποβάλλονταν οι τότε συναθλητές του, ο Δημοσθένης Ταμπάκος εξήγησε ότι αυτό γινόταν από άγνοια και έλλειψη ειδικών γνώσεων, ενώ τώρα οι νέοι προπονητές απευθύνονται στον ειδικό που ονομάζεται αθλητικός διαιτολόγος. Επισήμανε επίσης ότι και ο ίδιος είχε ακολουθήσει στο παρελθόν αυστηρές δίαιτες αλλά από επιλογή.