Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο δικηγόρος των αθλητών της ενόργανης: Θα δοθούν ονόματα και στοιχεία

Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο δικηγόρος των αθλητών της ενόργανης: Θα δοθούν ονόματα και στοιχεία

«Υπάρχουν πάρα πολλοί και πολλές με παρόμοια άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες»

Θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία όσον αφορά στις καταγγελίες αθλητριών και αθλητών της ενόργανης γυμναστικής για κακοποίηση, βασανισμό και σεξουαλική παρενόχληση (με περιστατικά από το 1985), τόνισε ο δικηγόρος τους Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος των αθλητών στο OPEN, οι καταγγέλλοντες δεν είναι πλέον μόνο οι 22 που υπέγραψαν τη σχετική επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί.

«Η έναρξη της διαδικασίας έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, μέσω μιας ομάδας που συμμετέχουν κι άλλοι αθλητές, ξεπερνούν τους 100 και κάποια στιγμή κάποια αθλήτρια ανέφερε ένα περιστατικό που είχε βιώσει. Αυτό προκάλεσε μια αλυσιδωτή αντίδραση στους υπόλοιπους αθλητές, νυν και πρώην, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί στην ομάδα αυτή ότι υπάρχουν πάρα πολλοί και πάρα πολλές που έχουν παρόμοια άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες», σημείωσε ο κ. Αδαμίδης.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ο κ. Αδαμίδης είπε: «Για να διευκρινίσουμε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης, μιλάμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, δεν μιλάμε πχ. για απόπειρα βιασμού, δεν έχω τέτοιες καταγγελίες. Μιλάμε ακόμα για σωματικές κακοποιήσεις, τράβηγμα από τα μαλλιά, τιμωρία με προπόνηση με τα εσώρουχα, κλειδώματα σε μικρά δωμάτια, αφαίρεση προστατευτικών στρωμάτων στη δοκό κλπ. τα οποία αναλυτικά έχουν σημειωθεί στο έγγραφο που έχουν κάνει και έχει δημοσιοποιηθεί και το έχουμε κοινοποιήσει πριν τη δημοσιοποίησή του στους αρμόδιους φορείς».

«Έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση και όταν ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές θα δοθούν και στοιχεία, ονόματα και ότι άλλο μας ζητηθεί. Μέχρι τώρα δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας», πρόσθεσε ο δικηγόρος, δηλώνοντας την ετοιμότητά του να παράσχει όλα όσα χρειάζονται οι εισαγγελείς.