Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία

Συνεχής η «μάχη» στις εφημερίες

Η εξάπλωση του κορονοϊού ανησυχεί τους επιστήμονες, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται στα όρια τους. Και φυσικά το μεγάλο ζήτημα είναι η διαθεσιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες όλο και λιγοστεύουν.

Στη χθεσινή εφημερία του «Ευαγγελισμού» το ένα ασθενοφόρο μετά το άλλο περνούσε την πύλη του νοσοκομείου. Μόνο χθες έγιναν 50 νέες εισαγωγές, όπως αναφέρθηκε στο Mega.

«Αν δεν προσέξουμε και δεν κάνουμε πραγματικά κάποια πράγματα που θεωρώ και εγώ αναγκαία σίγουρα θα φτάσουμε στα νούμερα που είπε ο κ. Τσιόδρας και θα είναι τα πράγματα έτσι άσχημα πρέπει να προσέξουμε» συμπλήρωσε ο Γεώργιος Μπουλμπασάκος.

Τέσσερις μήνες έπειτα από τον πολύ δύσκολο το Νοέμβριο που έζησε η Θεσσαλονίκη υπάρχει το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

«Οι εκτιμήσεις που παίρνουμε λένε ότι τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα χειροτερέψουν» πρόσθεσε ο διευθυντής χειρουργικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ισαάκ Κεσίσογλου.

Η Κοζάνη φλέγεται, δήλωσε ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου, Στέλιος Λαμπρόπουλος: «Το νοσοκομείο δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση, χθες είχαμε 98 κρούσματα, μεγάλο νούμερο για μας».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε το νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν έχουν ανάγκη απο ψεύτικα χειροκροτήματα, χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Από σήμερα γίνεται νοσοκομείο Covid και το Θριάσιο, ενώ επόμενο θα είναι το Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα.