Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Σε ένα μήνα θα βγω» φέρεται να είπε ο δράστης

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Σε ένα μήνα θα βγω» φέρεται να είπε ο δράστης

Ψυχιατρική διαταραχή θα επικαλεστεί ο δικηγόρος του

Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου, ενώ οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο δικηγόρος του ανέφερε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του, ενώ ο ίδιος ο φερόμενος ως δράστης που είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση φαίνεται πως δεν φοβόταν τον εγκλεισμό, καθώς φέρεται να έλεγε «θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω».

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή με μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr. Μιλώντας για το μαχαίρι, δήλωσε ότι το έφερε πάντα μαζί του για να αμύνεται.

Ο φερόμενος ως δράστης λίγα λεπτά πριν από τις 14.00 όχημα της Ασφάλειας έφτασε στην πίσω πόρτα των Δικαστηρίων και αστυνομικοί οδήγησαν τον φερόμενο ως δράστη εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

«Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω»

Σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο φερόμενος ως δράστης θα περνούσε νέα ψυχιατρική αξιολόγηση από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας καθώς από τον Φεβρουάριο είχε ζητήσει η σύζυγός του να εξετασθεί ψυχιατρικά. Είχε υποβληθεί σε αξιολόγηση αλλά δεν κρίθηκε περιστατικό για εγκλεισμό και τις επόμενες ημέρες θα γινόταν επανεξέταση, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της η αστυνομία. Λάμβανε ωστόσο φαρμακευτική αγωγή.

Τον δράστη, ωστόσο, δεν τον απασχολούσε ούτε ο ενδεχόμενος εγκλεισμός του. Σύμφωνα με μαρτυρίες στενών φιλικών προσώπων της δολοφονημένης, η ίδια είχε ζητήσει την ψυχιατρική εξέταση για τις κακοποιητικές του συμπεριφορές το τελευταίο πεντάμηνο, που οδήγησαν στον τελειωτικό χωρισμό τους πριν ένα μήνα.

«Δεν με μοιάζει. Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω» φέρεται να της απαντούσε ο φερόμενος ως δράστης σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε στις στενές φίλες της, την περασμένη Πέμπτη τη μετά τη νέα επίθεση που δέχτηκε από τον φερόμενο ως φονιά της.

Απείλησε τη θεία και τη γιαγιά του

Διαφεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr κατευθύνθηκε προς τον Άγιο Βλάσιο Πηλίου, όπου μένει η θεία του και η γιαγιά του. Σύμφωνα με την τοπική σελίδα, ο φερόμενος ως δράστης πλησίασε τα σπίτια και προσπάθησε να μπει μέσα σε αυτά, βρίζοντας και απειλώντας ότι θα τις σκοτώσει. Ωστόσο, υπό τον φόβο της σύλληψης, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Θα επικαλεστεί ψυχιατρική διαταραχή 

Ο συνήγορος του 32χρονου φονιά της Μακρινίτσας, Δημήτρης Βούλγαρης θα ζητήσει την Παρασκευή ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του σύμφωνα με το e-thessalia.gr. Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια των θυμάτων, πριν λίγη ώρα έξω από τα δικαστήρια.

«Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή η οποία είναι αποδεδειγμένη και διαγνωσμένη από γιατρούς ακόμα και του νοσοκομείου Βόλου. Η Εισαγγελία είχε δεχτεί αίτηση για ακούσια νοσηλεία τον Ιανουάριο μετά από αίτημα της συζύγου του η οποία αντιλαμβάνονταν το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το νοσοκομείο. Δεν διατάχθηκε όμως ιατρική του παρακολούθηση, δόθηκε φαρμακευτική αγωγή η οποία δεν τηρήθηκε . Για αυτό θεωρώ ότι είναι πρέπον και επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα το αιτηθούμε από τον κύριο ανακριτή για αυτό και ζητήσαμε προθεσμία».

Δήλωσε επίσης ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος ωστόσο δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει. «Ισχυρίζεται ότι μπήκε μέσα στο σπίτι των πεθερικών του γιατί ήθελε να δει το παιδί του που του απαγόρευσαν να επικοινωνήσει. Από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα.

Βλέπω από το ιατρικό πιστοποιητικό που συνοδεύει την αίτηση του εισαγγελέα ότι ήταν υπό παρακολούθηση και πως μετά την παρακολούθηση θα εξεταζόταν το γεγονός, αν έπρεπε να εγκλειστεί για περαιτέρω θεραπεία ή όχι. Είναι θέμα ιατρικό κατά πόσο θα έπρεπε εξαρχής να νοσηλευτεί . Αυτό θα το κρίνει και ο πραγματογνώμονας ο οποίος θα αναλάβει την εξέταση μετά το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που ζητάμε» υπογράμμισε ο δικηγόρος.